6 thoughts on “Toata pasarea pe limba ei piere

 1. irina

  Aforismu zilei de azi e cel notat in titlu.
  Cand eram mai mic, aforismu-asta ma punea foarte tare-n incurcatura. Imi imaginam ca pasarile, cand moare, scoate limba din cioc, si-o lungeste foarte mult (habar n-am cum, da sigur pot, ca pasarile fac tot felu de lucruri inedite, de pilda da din maini si zboara), se urca cu picioarele pe limba si moare.
  Dupa ce-am mai crescut,am uitat si de aforism si de cum ma punea el in incurcatura. Si nu mi-am amintit decat aseara, cand ma gandeam despre ce aforism sa scriu azi. Fiind mai mare si mai intelept, acuma nu mai sunt pus in incurcatura. Dimpotriva, pot sa va explic si voo.
  In general, oamenii crede ca « fiecare pasare pe limba ei piere » se foloseste atunci cand spui ca cineva s-a dat de gol vorbind prea mult. Cineva face ceva urat, nu-si tine gura si-ncepe sa se laude, si observatoru sarcastic si dezinteresat spune « fiecare pasare pe limba ei piere ».
  Da, tot in general, oamenii crede multe lucruri gresite.
  Loat à la lettre, aforismu ne informeaza ca fiecare pasare, atunci cand moare, scoate sunetele specifice speciei ei. O gaina, candi i tai gatu si-nainte sa-nceapa sa zboare asa fara cap si sa manjeasca totu cu sange, va cotcodaci si nu se va lamenta ca o lebada. Samd.
  Originile aforismului se pierde-n negurile evului mediu, atunci cand erau multi spioni neantrenati. Cand cineva prindea un spion strain sau extraterestru si-i zicea ca-l executa si sa-si spuna rugaciunea, spionu o zicea mereu pe limba lui, ca de exemplu inger ingerasu meu.

 2. admin Autor:

  Un comentariu delicios, mai putin gramatica. Dar trecand peste greselile de limba, comentariul luat de pe blogul lui gavagai are niste puncte de vedere inedite.

 3. Fantoma lui Pruteanu

  Irina draga, nu esti in masura sa comentezi proverbe si zicatori, ai de lucrat la gramatica mai intai ca scartie de mama focului. Sigur nu ar trebui sa criticam o initiativa de genul asta dar mi-e teama ca cineva, un copil, cu mai putin simt critic, pe langa faptul ca ar lua comentariul tau drept pertinent, ar putea crede ca asa e corect a vorbi roamneste.
  Mult e dulce si frumoasa
  Limba ce-o vorbim,
  Alta limba armonioasa
  Ca ia nu gasim.
  Imi pare rau Irina dar tu o stalcesti, fara echivoc.

  Fantoma lu’ Pruteanu (zvarcolindu-se in mormant de neputinta)

 4. Zgribulitu

  Cat ma amuza faptul ca unii sunt atat de prosti incat sa se lege de comentarii de genul aceluia postat de ‘irina’, care este evident ‘la misto’. Destepti peste tot, inteligenti mai rar. La multi ani 2011, poate va vine mintea la capm ca tare imprastiata mai este 🙂

 5. cristina

  As vrea sa raspund doar „fantomei” : uita-te la barna din ochiul tau inainte sa vezi paiul din ochiul altora!

 6. Pingback: Teoretician și/sau practician | Gânduri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *